Új bölcsőde kialakítása Fadd Nagyközségben

Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-TL1-2019-00007

Kedvezményezett neve: Fadd Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe: Új bölcsőde kialakítása Fadd Nagyközségben

Szerződött támogatási összeg: 132 140 522 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Befejezési dátum: 2022.08.31.

 

KÉTCSOPORTOS BÖLCSŐDE LÉTESÜLT FADDON

TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően már elérhető a bölcsődei szolgáltatás a településen.

A lakossági igények kiszolgálása érdekében Fadd Nagyközség Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be egy kétcsoportos bölcsőde létrehozására vonatkozóan. A megítélt támogatás segítségével a település
központjában található volt óvodaépület átalakításával készült el az új bölcsőde.

Áthelyezésre kerültek a belső válaszfalak, megtörtént a víz-, gáz- és fűtéshálózat, valamint a vizesblokkok korszerűsítése, komplex akadálymentesítés valósult meg. Felújításra került az udvar, fedett babakocsi- és fedett kerékpár-tárolók létesültek, továbbá a működéshez szükséges fedett terasz is kialakításra került.

Az épület mellett a jogszabályi előírásoknak megfelelő számú és kialakítású parkoló és akadálymentes parkoló is megtalálható, így a beruházás keretében parkoló kialakítás nem történt.

A tervezett fejlesztés eredményeképpen a vonatkozó előírásoknak megfelelően kialakításra kerül két darab 14 férőhelyes bölcsődei csoport befogadására alkalmas, akadálymentes, energetikailag korszerű épület. A
modern, minden igényt kielégítő, jól felszerelt épületben 2021. november 2-án kezdte meg működését a bölcsőde, 2022. januártól folyamatosan teljes létszámmal üzemel mindkét csoport. Nem csak helyi családok
veszik igénybe a szolgáltatást, Tolnáról, Dunaszentgyörgyről és Szekszárdról is érkeznek ide gyermekek, jelenleg több mint tízen vannak várólistán.

A TOP-1.4.1-19-TL1-2019-00007 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

A projektmenedzsmenti feladatokat a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal látta el.

Alább látható a hivatalos jelentés

(A képre kattintva, nagyítható válik a dokumentum.)

Sajtóközlemény – Kétcsoportos bölcsőde létesült Faddon