Látnivalók

Fadd-Dombori Üdülőtelep

Fadd-Dombori a faddi Duna-holtág mellett helyezkedik el. A 12 km hosszú Duna-holtág a csend és nyugalom birodalma, ideális hely a nyugodt pihenésre vágyóknak. Dombori a vízi sportok kedvelőinek is kiváló hely, a holtág egykori versenypályáján már számos nemzetközi versenyt is rendeztek. Az üdülőtelepen több jól kiépített strand található és felszerelt tenisz-, foci-, kézilabda-, kosárlabda- és strandröplabda-pályával, így a sportos nyaralást kedvelőknek is ajánlható. A Holtág a horgászás örömeinek hódolóknak igazi paradicsom, Dombori főként óriásharcsáiról ismert.

Fadd-Dombori üdülőtelep csodálatos természeti környezetben terül el, parkjai ápoltak, üde zöldjükkel kellemessé teszik a pihenést. Madárcsivitelés, tiszta, friss levegő, ápolt zöld környezet várja az idelátogatókat. Az üdülőtelep "zsákfalu", mentes az átmenő forgalomtól és nincs "balatoni tolongás", így ideális a környezet a nyugodt nyaralás kedvelőinek. A gyermekek biztonságban kerékpározhatnak, görkorcsolyázhatnak az üdülőtelep kis utcáin. Az üdülőtelepen kiépített strandok várják a fürdőzésre vágyókat, a kisgyermekek számára homokos-sóderes félsziget van kialakítva. Minden strandon úszómester tevékenykedik és elsősegélyhely is működik.

A vízi sportok szerelmeseinek vízibicikli, csónak, kajak, kenu kölcsönzésre több lehetőség is nyílik.

A romantikus tájak kedvelői, a túrázás szerelmesei, a sporthorgászok és az aktív sportok kedvelői, mint az evezős sportolók, triatlonosok kora tavasztól késő őszig lelhetik örömüket a faddi és tolnai Duna-holtágak és a Nagy-Duna csodálatos környezetében. A faddi és tolnai Duna-holtágak 30 km hosszúságban bejárhatók, hosszabb kajak és kenu túrákra is alkalmasak.

https://www.dombori.eu/

Fotó: Czakó Balázs - http://czakobalazs.com/

Volent-öböl

A Volent-öböli Fadd településen a Holt-Duna egy öble köré épült nyaralóövezet. Előszeretettel látogatják egy-egy séta, horgászat kapcsán.

Bartal-park és Faddi Életfa

Településünk 1000 éves történetének jelképe a Faddi Életfa. Az alkotás a Bartal-parkban található, amely jelentős változáson ment keresztül. A gyönyörűen karbantartott és fejlesztett zöld övezet Fadd központjában díszeleg. Sétány, játszótér és szabadtéri edzőrész került kialakításra. Itt található a parkban a Bartal-kastély is.

Mítosz Mesegaléria

A Tolna Megyében Faddon található Mítosz Mesegaléria misztikus hangulata és a művésznő sajátos előadói stílusa elvarázsolják és egy mesés világba röpítik az ide látogatókat.

Élményszerű irodalmi és kézműves bemutatója (agyagozás, fafaragás, üvegfestés) még élvezetesebbé teszi az itttartózkodást.

http://www.faddimesehaz.hu/

Katolikus és Református templom

A református templom a település legrégebbi épülete. Tolna megye egyetlen paraszt-barokk temploma, alapkövét 1787. január 9-én rakták le.

A katolikus Szentháromság-templom 1864-ben épült. A Szentháromság tiszteletére készült plébániatemplom belső hosszúsága 38, szélessége 11, belső magassága 23 méter. A torony a maga 52 méterével az egyik legmagasabb ilyen jellegű építmény a megyében. Az oltárral szemben helyezték el az új orgonát, amely Angster József pécsi orgonagyárában készült 1880-ban. forrás:

Szentháromság-szobor

A Szentháromság-szobor a faddi szentháromságról elnevezett római katolikus templom előtti téren áll. forrás: kozterkep.hu

Bartal György-emlékmű

1936. augusztus 16-án ifj.Bartal György motorkerékpár-versenyző a poros úton motorozott, amikor szemből egy autó és egy lovaskocsi érkezett. Az akkor 23 éves György az autó által felvert portól nem vette észre a lovaskocsit és belehajtott. A kocsirúd a torkán keresztül nyársalta fel. Édesapja id. Bartal György faddi földbirtokos állíttatta a hatalmas emlékművet, amibe a motorkerékpárt, és egyéb személyes tárgyait is beletemették. Az emlékművön ez olvasható:'György a napsugár jött 1913. IX. 3. Elment 1936. VIII. 16. Áldott emlékének, hűséggel, hálával, szeretettel1939.' A hátoldalán a Duna felől pedig csak ennyi: 'Ember ne bántsd' - forrás: kozterkep.hu