Köszöntő

Szeretettel köszöntjük Önt Fadd honlapján. Őszinte örömünkre szolgál, hogy érdeklődik községünk iránt. Bízunk benne, hogy ez a honlap segítségére lesz abban, hogy megismerje és megszeresse településünket, és ha így lesz, személyesen is ellátogat hozzánk.
Fadd területe már a rómaiak idején lakott település volt. Bizonyítják ezt az ásatások leletei: az avarkori ezüstfibula (melltű), a római útjelző kő és a feltárt sírok is. Egyes kutatók szerint a tihanyi apátság 1055. évi alapítólevelében Fatudi helységnév Faddal azonosítható.
A ma 4600 lakosú település Tolna megyében, Szekszárd és Paks között félúton, a festői szépségű faddi holt-Duna partján fekszik. Üdülőterületünk Fadd-Dombori, ahol kiváló szálláslehetőségek, strandok várják a turistákat. Mára az igények Fadd belterületén, a Duna partján fekvő Volent-öbölben is létrehoztak egy pihenőhelyet. Az üdülés, pihenés, vízisportok űzése mellett elsősorban a horgászat, a vadászat és a környék természeti értékeinek megismerése jelenthet kellemes kikapcsolódást. A holtág 250 hektáros, halban gazdag vizén egész évben horgászhatnak a sportág kedvelői.
Látogassanak el hozzánk, ismerkedjenek meg településünk szépségeivel és vendégszerető lakóival.