132 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően már elérhető a bölcsődei szolgáltatás a településen.

A lakossági igények kiszolgálása érdekében Fadd Nagyközség Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be egy kétcsoportos bölcsőde létrehozására vonatkozóan. A megítélt támogatás segítségével a település központjában található volt óvodaépület átalakításával készült el az új bölcsőde.

Áthelyezésre kerültek a belső válaszfalak, megtörtént a víz-, gáz- és fűtéshálózat, valamint a vizesblokkok korszerűsítése, komplex akadálymentesítés valósult meg. Felújításra került az udvar, fedett babakocsi- és fedett kerékpár-tárolók létesültek, továbbá a működéshez szükséges fedett terasz is kialakításra került, így megoldható a bölcsődés korú gyermekek levegőn történő altatása, illetve rossz idő esetén a levegőztetés is egyszerűbb.

A modern, minden igényt kielégítő, jól felszerelt épületben 2021. november 2-án kezdte meg működését a bölcsőde, 2022. januártól folyamatosan teljes létszámmal üzemel mindkét csoport. Nem csak helyi családok veszik igénybe a szolgáltatást, Tolnáról, Dunaszentgyörgyről és Szekszárdról is érkeznek ide gyermekek, jelenleg több, mint tízen vannak várólistán.

A TOP-1.4.1-19-TL1-2019-00007 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Alább látható a hivatalos sajtóközlemény:

Fadd_bolcsi_zarosajtokozlemeny