Ki ne gondolt volna már arra, vajon milyen lenne egy másik korban élni? Vagy milyen lenne csak egy rövid utazást tenni egy másik korba? Itt az idő, hogy Te is kipróbáld, milyen lett volna a Római Birodalom polgárának lenni Pannonia Provinciában?
Régészek, hajóácsok, építészek, településtervezők, műemlékes szakemberek most egy európai projekt keretén belül lehetővé teszik azt, hogy teljes életnagyságban megcsodálj egy római dunai őrhajót, amelynek feladata a Limes őrzése volt. Képzeld el, hogy „Matrica” castrum lakója vagy, és alig várod, hogy befusson a Danuviana Alacris. A hajó 24 fős legénysége egész nap evezett a Dunán, hogy végre kikössön. Holnap továbbmennek, de ma megismerheted a hajót, a kapitányt, és az út részleteit, a legénységét, és vendégül láthatod a hajót és legénységét, akik mesélnek neked kalandjaikról, hiszen a Fekete-erdőtől indultak és útjuk a Fekete-tengerig tart.

Csatlakozz egy szakaszon a hajó útjához, kerékpárral, kenuval vagy gyalogosan, és vállalj közösséget a gálya evezőseivel ebben.

https://www.facebook.com/livingdanubelimescruise2022