Tájékoztatás a képviselőjelölt állításához szükséges ajánlások számának meghatározásáról

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E. §- a alapján a szavazást megelőző 66. napon kell megállapítani a helyi választási iroda vezetőjének az egyéni listás, egyéni választókerületi és a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát. A választópolgárok számát a Nemzeti Választási Iroda elektronikus úton küldött értesítése tartalmazza, mely alapján Fadd Nagyközség központi névjegyzékében szereplő választópolgárok száma a 2019. augusztus 7-i állapot szerint 3379 fő.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármester választásáról szóló 2010. évi L törvény 9. § (1) és (36) bekezdése alapján képviselőjelöltté váláshoz a választópolgárok legalább 1 (egy) %-ának ajánlása szükséges, valamint polgármesterjelölt az lehet, akit a település választópolgárainak legalább 3 (három) %-a jelöltnek ajánlott.

A fentiek alapján a 2019. október 13-ra kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármester választáson Fadd Nagyközség választópolgárainak száma a központi névjegyzék alapján 2019. augusztus 7-én 3379 fő. A képviselőjelölt állításhoz szükséges ajánlások számát 34 főben, a polgármesterjelölt állításhoz szükséges ajánlások számát pedig 102 főben állapítom meg.

 

 

 

Dr. Percsi Elvira

                                      HVI vezető