Tolnai és faddi karatékáink az elmúlt 3 hétvégén 3 jelentős karate eseményen tettek tanúbizonyságot felkészültségükről.

Veress Ádám a Szigetszentmiklóson megrendezésre kerülő Hungarian Open elnevezésű nemzetközi WKF eseményen egyéni formagyakorlatban állt tatamira. Sajnos egy sérülése miatt nem tudta Önmaga formáját hozni, így első körben 5:0-s nyertes, majd második körben elszenvedett 0:5-s veresége miatt nem sikerült érmet szereznie.  A magasszínvonalon megrendezett eseményen 97 klub – ebből 50 hazai, 47 külföldi – karatékái bebizonyították, hogy a karate fejlődése, törekvése az olimpia iránybába töretlen, a versenyzők felkészültsége alapján nehéz megjósolni, ki fogja nyerni az adott versenyszámot.

Következő hétvégén Egerbe indult egy kisebb 8 fős különítményünk, a 2018.évi Ippon Shobu Magyar Bajnokságra. Versenyzőink nagyon jó formába álltak küzdőtérre, maximálisan igyekezetüknek meg lett a méltó jutalma:

I.helyezettek: Bali Anna, Lukács Bence (kata),Lukács Bence, Kirtyán Gábor, Acsádi Petra (kumite)

III. helyezettek: Szutor Zétény, Veress Ádám (kata), SzutorZétény, Szászi Kata (kumite)

Ezen az eseményen egyesületünk 3. helyen zárt összesített versenyben!

 

A harmadik hétvégén ismét az olimpiai versenyrendszer került előtérbe – és ismét a Szigetszentmiklósi sportcsarnok,mint helyszín.

23. alkalommal megrendezett WKF Karate Országos Diákolimpián 63 klub, 668 nevezése érkezett be a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Karate Szakszövetség közös megrendezésű versenyére.

Ismét egy nagyon pontos, jó időbeosztású, pörgős versenynek lehettünk tanúi és egyben aktív résztvevői. Sportolóink az előző heti MB-hoz képest egy kicsit fásultabban kezdtek, talán a nagyobb közeg, több versenyző nyomasztóan hatott rájuk – még többüknek szokniuk kell ezt a nyomást.

Itt ragadom meg az alkalmat és szeretnék köszönetet mondani az induló tanítványaim iskolai dolgozóinak, testnevelőinek, akik nagy segítségünkre voltak az iskolai nevezések lebonyolításában.

Eredményeik:

II. helyezettek: 

Vargyas Diána (kumite) – Csapó Vilmos Általános Iskola, Dunaszentgyörgy

Vargyas László (kumite) – Csapó Vilmos Általános Iskola, Dunaszentgyörgy

III. helyezettek:

Vargyas Diána (kata) – Csapó Vilmos Általános Iskola, Dunaszentgyörgy

Bali Anna (kata) – Faddi Gárdonyi Géza Általános Iskola, Fadd

Szutor Zétény (kata) – Szent József Iskolaközpont, Szekszárd

Acsádi Petra (kumite) – Faddi Gárdonyi Géza Általános Iskola, Fadd

Köszönöm az aktív szülőknek szurkolást, buzdítást, mellyel lelket öntenek tanítványokba, gyermekeikbe.

Az elmúlt időszakban az utazások során közreműködtek és ezzel jelentős anyagi terhelt vállaltak magukra Szutos János, Szilágyi Zsuzsanna, Schubert Dániel, Gaszler Sándor – Ferencz Erzsébet, valamint ismét rendelkezésre bocsátotta Fadd Nagyközség Önkormányzata 9 fős kisbuszát, melynek üzemanyag költségeit egy, a karatés társadalmat támogató személy vállalta magára!!!

 

Képen: Magyar Bajnokság szereplői