Tisztelt Öreg, Alvég és Tokaj utcai Lakosok!

A Képviselő-testület megkapta az Önök által aláírt gyűjtőívet a faddi holtágon tervezett fejlesztéssel kapcsolatban. Azok kedvéért, aki nem érintettjei az ügynek az alábbiakban közöljük a 3 utca lakói által aláírt beadványt:


"Faddi Önkormányzat Képviselő Testülete
Fadd


Tárgy: A Duna-holtágra tervezett létesítmények

Tisztelt Képviselő Testület,

A napokban kaptunk olyan híreket, hogy az Öreg, az Alvég és a Tokaj utcai részen a Duna holtágon infrastrukturális fejlesztéseket terveznek. A sárkányhajó stéggel kapcsolatosan láttunk látványterveket, de ezen kívül más információt nem kaptunk. Az önkormányzat honlapján nem találtunk erre vonatkozó információkat, a testület ülés jegyzőkönyve – a legutolsó február 15.-i – nem tartalmazott semmi érdemlegeset.
Kérjük a tisztelt Képviselő Testületet, hogy az érintett családi ház tulajdonosok véleményének kikérése és a velük történő egyeztetések nélkül ne, csak az egyetértésük esetén hozzanak erre vonatkozóan határozatokat.
Az utcákban lakók azért költöztek ide, mert a csendet és nyugalmat szeretik. A nem hivatalos forrásból szerzett hírek szerinti fejlesztések viszont nyilvánvalóan az üdülő övezetbe illőek, ez érintett Öreg, Alvég és Tokaj utcák nem ebbe a kategóriába tartoznak.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az érintett lakók Antus Zsolt önkormányzati képviselőt kérték fel a képviseletre.

Fadd, 2011. március 15."


A beadvány születése nagy valószínűséggel a benne leírt információhiánynak is köszönhető. Nyilván ezért az információhiányért a Képviselő-testület és személy szerint a polgármester is, azaz én is hibáztató vagyok. A következőkben röviden leírnám a készülő fejlesztés történetét és a térkép és a látványterv megtekintése után, ha az aláírókban megmaradnak az ellenérzések és kételyek úgy azt egy rendkívüli testületi ülés keretében kifejthetik a képviselőknek. A történet úgy kezdődött, hogy a sárkányhajó csapat tagjai fölvetették, hogy jó lenne egy kikötőstég a számukra, mert a hajó mérete és a legénység nagy létszáma miatt a horgászstégről balesetveszélyes a beszállás. 2010-ben már megvalósult fejlesztések miatt nem volt az önkormányzatnak szabad forrása erre a beruházásra. Németh István új felajánlotta segítségét és a Paksi Atomerőmű Zrt. 2,5 millió forinttal támogatta a sárkányhajó kikötőstég megvalósítását. Kajári J. Tamás elkészítette a látványterveket, a testület megtárgyalta és elfogadta. 2011. áprilisában megkezdődik a kivitelezés.
Remélem, hogy az olvasottak és a látványterv meggyőzi Önöket, hogy a készülő beruházás jól szolgálja településünkön sport életét és nem lesz negatív befolyásolással az Önök életére.

Fülöp János
polgármester

KÉPEK - LÁTVÁNYTERVEK ITT