Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésről

A Központi Statisztikai Hivatal Fadd településen, a KSH elnöke által engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2015. október 10-től 2015. november 30-ig. A Miben élünk? – Lakásviszonyok, 2015 című felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma: 2008. Az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakóépületek minőségét, felújítását, a háztartások lakással való elégedettségét, költözéseit és lakásváltoztatási terveit.
Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft. igazolvánnyal illetve  megbízólevéllel ellátott kérdezői végzik. A felmérésben részt vevő háztartások címét véletlenszerűen választottuk ki, az e háztartásokban élők számára a válaszadás önkéntes.
Az adatfelvétfl kizárólag statisztikai célból történik, az adatok csak összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezeljük, azok mások számára nem hozzáférhetők. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek  megfelelően járunk el.
A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon 8.00 és 16.30 óra között a 06 80 200 766 telefonszámon és a mibenelunk@ksh.hu e-mailcímen adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.
Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához.

Szekszárd, 2015. október 1.

Dr. Horváth József főosztályvezető