Új Egészségház pályázat

Örömmel értesítjük Önöket, hogy Fadd Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a TOP-4.1.1-15. azonosító számú, “Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című, Magyarország Kormánya által kiírt felhívásra. A beruházás során egy új, korszerű egészségház épül, mellyel a település egészségügyi alapszolgáltatásai egy közös épületben kerülnek elhelyezésre.

 

Az épület földszintjén helyet kap a gyermekorvosi, védőnői, fogorvosi és körzeti orvosi szolgálat is. A fejlesztés során egy új épület építése valósul meg a Mátyás k. utca 1. szám alatti ingatlanon, ahol egy mindösszesen 379,5 m² alapterületű új Egészségház jön létre.

Az épület megvalósítása során fontos szempont a minél korszerűbb intézmény kialakítása, a lehető legtöbb funkcióval ellátva. Mivel a település nagysága miatt, több ellátási körzet van, ezért ebben az új épületben kap helyet két felnőtt háziorvosi rendelő elkülönítővel és közös váróteremmel. Ez a váróterem egyben a fogorvosi rendelő váróterme is lesz.

Az épület jobb oldali szárnyában kap helyet a gyermek háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat számára kialakítandó helyiségek is. Ebben a részben külön váróterem lesz a védőnői szolgálathoz és külön a gyermekorvosi rendelőhöz. Mindkettőben családbarát funkciók kerülnek elhelyezésre a pelenkázó mellett játszósarokkal. Ebben az épületszárnyban is épülnek vizesblokkok. Az előírások figyelembevételével megvalósul az épület teljeskörű akadálymentesítése.

Az egészségház villamos energia felhasználásának segítésére megújuló energiaforrásként nagyságrendileg 10 kW teljesítményű tetőre szerelt napelem rendszer kerül kiépítésre.

 

Jelenleg az engedélyes tervek beszerzése van folyamatban. Az építési munkálatok 2018. derekán fognak kezdődni, a befejezés várható ideje 2019. év vége.

 

A pályázaton elnyert támogatás 99,61 Millió Forint, a beruházás becsült bekerülési értéke 170 Millió Forint. A fennmaradó összeget az önkormányzat pályázati, illetve saját erőből finanszírozza.

 

Fadd, 2017. augusztus 24.